Met Pascal Jalhay op reis naar de ultieme smaakmakers

door Pascal Jalhay

Vanaf 1 mei is kookboek “Wereldse Smaakmakers” te koop bij kookstudio BIJ DE MOLEN.

Laat je meenemen op culinaire ontdekkingsreis met pascal en beleef smaken en bereidingen uit alle werelddelen.

Makkelijke en eenvoudige recepturen die in een handomdraai te maken zijn!

Ruim 75 basisrecepten uit de hele wereld voor sauzen, boemboes, kruidenmixen, marinades en chutneys.

Koken is niet gebaseerd op strenge spelregels. Natuurlijk heb je altijd een basisrecept, maar je kunt er vervolgens geheel je eigen draai aan geven. Je bepaalt zelf hoe zilt, zoet, pittig of fris je je gerecht wilt maken. In Wereldse smaakmakers neemt Pascal Jalhay je mee in de wereld van de smaak. Tijdens de vele reizen die hij in zijn leven maakte – van India tot Indonesië en van Peru tot Portugal – heeft hij een breed scala aan kruiden, sauzen, boemboes en condimenten verzameld.

Pascal laat zien hoe je verschillende basissmaakmakers maakt, zoals Argentijnse wet en dry rubs, Peruaanse leche de tigre, Vietnamese nuoc nam (gefermenteerde vissaus), verschillende Indonesische boemboes, oer-Hollands ‘rommelkruid’, piri piri en za’atar. Daarnaast geeft hij je ook uiteenlopende suggesties voor condimenten die je gerecht naar een hoger niveau zullen tillen, zoals salsa’s, sambals, chaat, mosterd, rouille, harissa, compotes en pickles.

De smaakmakers zijn voorzien van een ‘smaakkompas’ waarin je precies kunt zien welke smaakcombinaties werken. 

  • De beste smaakcombinaties van meesterkok Pascal Jalhay
  • Met receptuur voor de doordeweekse thuiskok én de gevorderde hobbykok
  • Inspiratie uit alle windrichtingen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin