3StepsChef

Meesterkok Pascal Jalhay heeft in zijn kookstudio Bij de Molen Laren veel gepassioneerde thuiskoks als cursist. Zij willen zonder uitzondering een ‘next level’ bereiken en thuis een fine dining experience neerzetten. Zeker op belangrijke dagen als kerst, verjaardagen, jubilea, Vader- en Moederdag etc.

3StepsChef bij de Molen

Door de covid-19 crisis ontstond de idee om de cursisten een online programma aan te bieden dat verder gaat dan het gebruikelijke aanbod. Pascal neemt de cursisten mee in een programma waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen, hun keuken optimaal georganiseerd krijgen en zich specialiseren in specifieke technieken en ingrediënten.

Onder de naam 3STEPSCHEF gaat Pascal modules aanbieden waarbij iedere cursist kan kiezen uit meerdere modules met ieder een eigen kenmerk.

Iedere module bestaat uit:

  • Een duidelijk einddoel met betrekking tot ingrediëntenkennis, bereiding en technieken;
  • Een doorlooptijd van 3 weken per module;
  • 3 boxen met ingrediënten voor de onderdelen voor- hoofd- en nagerecht;
  • Bij iedere box hoort een heldere video-uitleg waarmee de cursist aan de slag gaat. Daarbij geeft Pascal ook tips vanuit zijn lange ervaring als meesterkok en reikt hij ook alternatieven aan voor thuiskoks die voor hun gasten een vegetarisch alternatief willen bieden;
  • Na iedere box is er gelegenheid om Pascal per mail of in een live zoomsessie vragen te stellen;
  • Uiteindelijk krijgt de thuiskok een volledige maaltijdbox thuis en gaat hij of zij goed voorbereid het feestdiner bereiden: een echte highway to dinnerday dus!

Culinaire Activiteiten

De kookstudio is een centrum voor de top gastronomie in het GOOI. U kunt hier terecht voor verschillende Culinaire activiteiten. Van proeverijen, tot afhalen van delicatessen tot adviezen over keukenmaterialen, wijnen of kooktips!